FACULTAS d.o.o.

Savjetovanje

Za sve testirane omogućen je proces savjetovanja u tri koraka: od interpretacije testova pa do određivanja osobnih ciljeva u vremenskom roku.

  1. razgovor - interpretacija rezultata
    Testirani se upoznaju sa svojim jakim stranama i sposobnostima, te kako ih bolje iskoristiti u svakodnevnom radu. Upoznaju se sa i svojim slabijim stranama i osobinama na kojima mogu poraditi kako bi mogli što više koristiti svoje potencijale i resurse. U prvom razgovoru nastoje se prikazati potrebne korekcije postojećih sposobnosti i upoznavanje s razvojnim područjima.
  2. razgovor - fokusiranje.
    U tijeku drugog razgovora naglasak stavljamo na određivanje prioriteta odnosno na fokusiranje na ona područja razvoja koja su za osobu najvažnija (po piramidi područja rada Facultasa), u cilju top performansa.
  3. razgovor - definiranje ciljeva u suradnji sa HR managerom ili prvim nadređenim.
    Svaki djelatnik u odnosu na svoje postavljene prioritete a u odnosu na strategiju poslovanja organizacije i ciljeve pojedinog tima/odjela, zajedno sa svojim nadređenim i HR managerom definira ciljeve u određenom vremenskom roku, na kojima predano i dosljedno želi raditi. Definirani ciljevi koriste se kao ciljevi na čijoj se realizaciji radi u procesu coachinga (individualnog rada) ili u grupnom radu (treninzi, radionice).